Zamieszczone przez hotrain
[O2] Przewód spryskiwacza tylnej szyby, którędy "biegni
Zwiń
X
-
[O2] Przewód spryskiwacza tylnej szyby, którędy "biegni
Witam.
Czy ktoś miał podobny problem z nieszczelnością przewodu od spryskiwacza tylnej szyby.Przy dłuższym spryskiwaniu zaczyna mi kapać na dywanik przedni.
Rozebrałem schowek po stronie pasażera jak i radio z cd i za chiny nie mogę zlokalizować którędy biegnie ten wężyk. Ktoś miał podobny problem ??
-
-
bystronek, Ja miałem podobnie w sharanie. Tylko, że mnie się wypiął wężyk na złączce właśnie przy lewym słupku pod nogami. Wypompowałem tam przez niewiedzę cały zbiorniczek płynu i nic się nie pokazało. A był rozpięty wężyk na złączce. NA szybę nie leciało, tylko wszystko szło pod nogi kierowcy. Złączyłem wężyk i było ok. Podejrzewam, że w octavii jest podobnie.Alfee
Ford Mondeo MKIII kombi Duratec HE 1.8 16V + LPG
Kawasaki ER5 :-)
Komentarz
-
-
Pozwolę się podpiąć. Ktoś wie którędy w końcu ten przewód biegnie? Bo odkąd mam moją O2 spryskiwacz tylnej szyby jeszcze mi nie działał podejrzewam że jest gdzies wyciek, tylko niestety nie mogę zlokalizować tego miejsca bo nigdzie, nawet po dłuższym pompowaniu, nie było mokro. A trzeba będzie się w końcu za to zabrać.Życie to nie je bajka, to je bitwa!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Dafik88Pozwolę się podpiąć. Ktoś wie którędy w końcu ten przewód biegnie? Bo odkąd mam moją O2 spryskiwacz tylnej szyby jeszcze mi nie działał podejrzewam że jest gdzies wyciek, tylko niestety nie mogę zlokalizować tego miejsca bo nigdzie, nawet po dłuższym pompowaniu, nie było mokro. A trzeba będzie się w końcu za to zabrać.
Komentarz
-
-
Jest troche cieplej więc wziałem się za ten wężyk rzeczywiście problem był taki sam co u Biszczu, wężyk ponownie połączył się z drugim, okleiłem szkotem dla pewności, włączam sprysk... I leci tak słabo, że ledwo na 2 cm pare kropelek wyskoczy dodatkowo zauważyłem że leci tylko z jednej dyszy. Tak więc diagnoza prosta- dysze zawalone. I teraz pytanie: rozebranie i wyczyszczenie coś da? czy lepiej się za nową rozejrzeć? I czy można to rozebrać od zewnątrz, czy trzeba zdejmować ten plastik od wewnętrznej strony klapy? Z góry dzięki za objaśnienieŻycie to nie je bajka, to je bitwa!
Komentarz
-
-
Re: Przewód spryskiwacza tylnej szyby, którędy "biegni
Zamieszczone przez bystronekWitam.
Czy ktoś miał podobny problem z nieszczelnością przewodu od spryskiwacza tylnej szyby.Przy dłuższym spryskiwaniu zaczyna mi kapać na dywanik przedni.
Rozebrałem schowek po stronie pasażera jak i radio z cd i za chiny nie mogę zlokalizować którędy biegnie ten wężyk. Ktoś miał podobny problem ??
Komentarz
-
Komentarz